Alüminyum mu? PVC mi?
Günümüz de iki malzemede inşaat sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu iki malzemenin de kendine özgü özellikleri vardır. İkisi de birbirinden farklı özelliklere sahiptir.
Tercih edilebilirlik durumuna göre kullanım alanları değişmektedir. İş yerleri için daha çok alüminyum evler için ise PVC kullanılmaktadır.
Alüminyum
Alüminyum,çelikten 3 kez daha hafif olup, güneş ışınlarından etkilenmez .Çevre dostu,hafif,kokusuz,dayanıklı ve iletkendir. Ayrıca alüminyumun %100 geri dönüşüm imkânı bulunmakla birlikte doğal özelliklerini doğal özelliklerini kaybetmemektedir. Alaşımları çelikten bile daha dayanıklıdır.Her renge boyanabilir. Alüminyum,yangın esnasında zehirli gaz ve kıvılcım çıkartmaz.Tasarım esnekliği ebedi denilebilir.Basitçe taşınır ve dekoratiftir.
PVC ( Polivinil Klorür )
Ekonomik ve çok yönlü kullanım alanlarına sahip,petrol ve tuzdan oluşan PVC Petro kimya tesislerinde üretilir. PVC bina,inşaat,sağlık,elektronik,otomobil ve diğer sektörlerde, boru kaplamaya kadar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. PVC'nin iyi bir ısı yalıtım imkânı vardır, ısı kaybını önler yakıttan tasarruf edilmesini sağlar PVC 'yi, Alüminyum ve Ahşap ile kıyasladığımızda onlara göre daha hafiftir.Ses yalıtımına sahip olup gürültü kirliliğini önler.Ayrıca Pvc istenilen renge kolaylıkla dönüşebilir.Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için PVC kaplama, pencereler, çatı, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşemeler için idealdir. Pv bazı yapı malzemeleri gibi paslanmaz, sık boyama gerektirmez ve hafif temizlik ürünleri ile kolaylıkla temizlenebilir.
PVC ‘ nin pencere ve kapı üretiminde kullanılması ağaç kesimini azaltır ve ormanların korunması sağlanır.PVC klor içerdiği için alev alma sıcaklığı yüksektir ve herhangi bir tutuşma durumunda kendiliğinden sönebilir.
PVC, korozyona eğilimi olmayan ve çevresel baskıya direnç göstermeyen, neredeyse sızdırmaz borular oluşturarak enerji ve su tasarrufu sağlar. PVC kırılma oranları, dökme metal sistemlerinin kırılma oranlarının yüzde biri kadar düşüktür. PVC'nin su borularında birikme yapmaması işlevselliği ve enerji verimliliğini arttırır.
PVC ve Alüminyum aralarındaki farkları detaylı olarak ele alalım.Örnek verebilecek olursak,ısı yalıtımlı Alüminyum doğramanın rüzgara dayanım gücü yüksektir. Alüminyum doğrama markalarına nereden ulaşabileceğinizi merak ediyorsanız ,sizler için detaylı bir şekilde analiz ettiğimiz Alüminyum doğrama firmaları 'ndan ilham alabilirsiniz.
Aralarındaki farklar çok detaylı olarak incelendiğinde çoğaltılabilir, örnek olarak Isı Yalıtımlı Alüminyum doğramanın rüzgâra dayanım gücü yüksektir. PVC pencerelerde,temel parçalarından biri olan ve sistemin taşıyıcı iskeletini oluşturarak plastik profile mukavmet kazandıran herhangi bir destek sacı kullanılmışsa, rüzgara karşı olan dayanıklılığı azalabilir.Destek sacı ile üretilen bir PVC'nin maliyeti Alüminyum'a göre daha fazladır.
Varlığı 1808 yılında İngiliz Sir Humpry Davy tarafından fark edilen Alüminyum elementi yer kabuğunun yaklaşık %8'ini oluşturur.
Türkiye Alüminyum ile ilk olarak 1950’li yıllarda tanıştı. 1956 yılında küçük ve az sayıda atölyelerde, 100 tona kadar alüminyum işlenmekteydi. İşlenen alüminyumlar, masa kenarlarına çevrilen alüminyum profiller, perde kornişleri ve oto aksesuar çıtaları yer alıyordu. 1960 yılından itibaren ise inşaat faaliyetlerinin artması ile birlikte alüminyuma olan talep hızla arttı.
PVC kullanımı en çok evlerde, pencerelerde kullanılır. PVC pencerelerin hem ısı yalıtımında katkı sağladığı hem de yaşam alanlarına estetik bir görüntü kattığı için her geçen yıl daha fazla tercih edilmektedir.
PVC ve Alüminyum doğrama firmaları 'nın yer aldığı kategorimize göz atarak yaşam alanlarınızın ve iş yerlerinizin daha dayanaklı bir yapı ve estetik bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.